WIP Bílá růže 30 x 30 cm

Vzhledem k tomu, že přímé malování růží beru jako relaxační činnost a odpočinek od všech možných podmaleb a vrstvení (i když přímé asi není dobré označení   neboť  bude malba stejně dokončena  na 2 max. na 3 vrstvy)  opět jsem zahájil práci na nové růži.



Bílé růže vyjadřují čistotu, nevinnost, sympatie a spiritualitu. Tradičně bývají symbolem opravdové a věrné lásky, není proto divu, že jsou tak oblíbené ve svatebních kyticích, kde představují spojení dvou bytostí a čistotu jejich lásky. Dárce jimi rovněž vyjadřuje úctu.

Ale zpátky k malování. Obraz je malován na akrylové podmalbě. Velkou výhodou akrylové imprimatury, že rychle schne a tudíž je podklad připraven téměř okamžitě pro malování. Nevýhodou je, že není vhodná pro lavírování ale pouze pro přímou malbu. Při přípravě musíte pracovat rychle , protože akryl velmi rychle schne. Pokud použijete  retardér pro akrylové barvy můžete schnutí trochu prodloužit a usnadníte si tím vlastní aplikaci imprimatury. Rovněž mějte při ruce rozprašovač s vodou. Pokud postříkáte plátno s ještě vlhkou ale téměř zaschlou  imprimaturou , obnovíte vlhkost a malinko vám to pomůže např. pokud bude třeba vrstvu opravit nebo dodělat .

Comments

Popular Posts