Kurzy malování v Praze

Pokud se chcete naučit malovat jako já :) navštivte jeden z kurzů, které osobně lektoruji. Více na www.artinstitut.cz. Těšíme se na Vás !!!


Zátiší je po mnohá staletí velmi oblíbeným tématem mnoha významných umělců. Tato skutečnost vychází především z toho, že umělec má téměř neomezené možnosti při sestavování kompozic a výběru malovaných předmětů. Zátiší se tak stává neocenitelnou pomůckou pro výtvarná cvičení. Díky možné rozmanitosti zobrazovaných předmětů a materiálů, (např. kovové, stříbrné nebo mosazné konvice, různé druhy ovoce nebo zeleniny, květiny, mušle drahé kameny a mnoho dalšího) se stává malba zátiší neocenitelnou výtvarnou disciplínou a vynikajícím nástrojem, pro osvojení si zákonitostí při malování různých druhů materiálů, povrchů a textur. Nabyté znalosti, lze pak účinně využít i v jiných žánrech výtvarného umění.
Pokud jste obdivovateli obrazů zátiší starých mistrů, pak je náš kurz určen právě pro Vás! Společně poodhalíme tajemství staromistrovských technik malby. Optické základy velkého počtu nejrůznějších malířských technik, s nimiž se setkáváme v historii malby, jsou vázány na několik málo postupů používaných při nanášení barevných vrstev na podklad. Jedním z těchto postupů je i lavírovaná technika, která je založena na principu malování podmaleb tmavou lazurní barvou, nanášenou na podklad (imprimaturu) v nestejně silné vrstvě.
Jakým způsobem si připravit kvalitní podklad? Jaké jsou druhy podmaleb a jakou podmalbu si zvolit pro svou práci? Práce na barevných vrstvách obrazu a práce na lazurách budou a mnoho dalšího bude předmětem našeho kurzu.

Comments

Popular Posts