Velázquez médium

Dnes se mi cca po 14 denním čekání, konečně dostal do rukou balíček od Natural pigments. Jakmile se za poštovním doručovatelem zavřely dveře, okamžitě jsem se na balík nedočkavě vrhl a za poslechu doprovodného komentáře mé milované manželky, copak jsi si to koupil zase za drahé nesmysly ? :))) ho začal  trhat, abych se dostal co nejdříve k cennému obsahu. Po rozbalení zásilky jsem nalezl Oleogel, Velázquez médium a ACM panel. Jako vždy musím se o tuto radost s vámi podělit.
V dnešním příspěvku si prozatím řeknem něco málo o Velázquez mediu. Oleogel a ACM panel popíšu v příspěvcích, které budou následovat později.




Velázquez médium je médium pro olejomalbu, jehož základem je lněný olej obsahující přísadu v podobě jemně mletého vápence. Médium mění konzistenci olejových barev na "dlouhou barvu" a zlepšuje tak vlastnosti barvy pro práci v Impasto.






Slouží tedy především pro aplikaci v silných barevných nánosech, které jsou schopny zachovat si reliéf tahů štětcem. Po přidání do barvy nemění výrazně jejich teplotu a způsobuje její transparentnost, lze tedy médium použít i v lazurných subtilních nánosech. Výrazně neovlivňuje a neurychluje schnutí olejových barev.




Naprosto skvělou a úžasnou  ukázku využití média v praxi, naleznete přímo na stránkách Natural pigments - odkaz zde













Comments

Popular Posts